TOSHIBA KLIMA UREĐAJ
Otac svih invertera

Tih i stabilan rad
Interno razvijeni i proizvedeni dvostruko-rotacijski kompresor tvrtke TOSHIBA u srži se sastoji od dvije ploče koje se okreću u suprotnim smjerovima. To omogućuje maksimalnu mehaničku stabilnost, optimalan sinkron rad i time minimalne vibracije. Ukratko: Uređaji tvrtke TOSHIBA tihi su i dugotrajni.

Konstantna temperatura
Jeste li znali da je klima uređaju potrebna maksimalna snaga samo 15 % radnog vremena? Inverterski sustav tvrtke TOSHIBA svojim inteligentnim sustavom upravljanja trajno regulira iskorištenje snage između 20 % i 100 %. Time se stvara ravnomjerna temperatura bez stalnog uključivanja/isključivanja.

Ušteda pogonskih troškova
S obzirom da uređaj 85 % vremena radi pod tzv. djelomičnim opterećenjem, učinkovitost u tom području odlučujuća je. Uređaji tvrtke TOSHIBA baš na tom polju daju najbolje rezultate. To je energetski učinkovito, smanjuje troškove i jamči dug životni vijek.

Dva načina pogona - hibridni inverter
Za pogon kompresora TOSHIBA kombinira principe impulsno-amplitudne i impulsno-širinske modulacije (kratko PAM i PWM). Time hibridno invertersko upravljanje reagira na oba profila zahtjeva koje postavlja klima uređaj. Ako je razlika između trenutačne i željene temperaturne vrijednosti velika, a željenu treba brzo dostići, uključen je način rada PAM – ovdje je važna funkcija „High Power”. Kad se željena vrijednost dostigne, održavat će se s minimalnom potrošnjom energije (način rada PWM).

RADNA TVAR
Briga za okoliš

Isključivo ekologija i briga za okoliš
Do 2016. u klima uređajima upotrebljavala se gotovo isključivo radna tvar R410A. U podijeljenim sustave (Split) s malim kapacitetima punjenja do 3 kg ta će se tvar prestati upotrebljavati najkasnije do kraja siječnja 2025. Zakonska regulacija propisuje obavezu upotrebe druge radne tvari. TOSHIBA već nudi nekoliko split sustava s novim plinom R32.

Zašto R32
Okoliš nam je osobito važan, a svi znamo da je globalno zatopljenje činjenica. Čak i ako upotrebljavaju samo mali udio, radne tvari definitivno pridonose tim pojavama. Mjerna jedinica za to je GWP (Global Warming Potential).
R32 s vrijednosti od 675 definitivno je u prednosti ispred R410A s GWP vrijednosti u visini od 2.088. Osim toga, R32 je energetski učinkovitiji i ima puno bolju sposobnost prijenosa topline od R410A, što znači da klima uređaj može isporučiti do 60 % više snage s istim kapacitetom punjenja.

POVIJEST i FILOZOFIJA
Priča o uspjehu

Povijest

Porijeklo globalne korporacije seže do prošlog stoljeća, kada je započela industrijalizacija u Japanu. Godine 1939. sastali su se proizvođač električnih rasvjetnih tijela (Tokyo Electric Company) i proizvođač opreme za jaku struju (Shibauro Electric Company) te su osnovali TOKYO SHIBAURO ELECTRIC COMPANY. Već se i tada tvrtka „interno“ rado nazivala TOSHIBA, iako je taj naziv službeno uveden tek 1978.

Snažan ekonomski rast nakon Drugog svjetskog rata potaknuo je, između ostalih, japanske proizvođače da izrađuju sustave klimatizacije temeljene na američkom modelu. Već pedesetih godina prvi su japanski proizvodi lansirani na tržište i odmah su počeli privlačiti pozornost zahvaljujući inovacijama.

Godine 1961. TOSHIBA je predstavila prvi razdvojeni klima uređaj (split sustav) u svijetu – sustav u kojem su unutarnja i vanjska jedinica povezane samo bakrenim cijevima. Time je tvrtka TOSHIBA preuzela ulogu „inovatora“ i do današnjeg dana nastavila je razvijati tržište uvođenjem moćnih izuma koji služe za dobrobit ljudi i okoliša.

 

Danas
Danas tvrtka TOSHIBA Corporation nadzire poslovanje 112 podružnica i poduzeća-kćeri u gotovo 40 zemalja. Svako se od nas već sigurno susreo s artiklom iz bogatog asortimana proizvoda i tehnologija. TOSHIBA se ipak drži svojih korijena proizvođača elektronike orijentiranog na budućnost, konstantno težeći izumima novih tehnologija. Novo poglavlje tvrtke TOSHIBA Air-Conditioning otvoreno je kada je 1999. godine tvrtka TOSHIBA ušla u zajednički pothvat s američkim divom Carrierom, prvotnim izumiteljem i najvećim proizvođačem klimatizacijskih sustava, što joj je omogućilo globalno širenje. Priča o uspjehu koja izaziva divljenje i s kojom se svatko može povezati, izvanredna prošlost koja obećava mnoga iznenađenja i u budućnosti.

Misija
„Tvrtka TOSHIBA Air Conditioning predstavlja učinkovitost svjetske klase, višestruku prilagodljivost i vrhunsku kvalitetu, a ulaže u najsuvremenije tehnologije za pronalaženje pionirskih rješenja za naš svijet i poboljšanje kvalitete života“.

Filozofija
Srž filozofije tvrtke TOSHIBA jest duboko poštovanje našeg okruženja i strastvena težnja za poboljšanjem kvalitete života svih kupaca diljem svijeta. U sklopu svoje globalne predanosti, tvrtka TOSHIBA razvija inovativne tehnologije i poboljšanja od kojih profitiraju korisnici diljem svijeta i koja im omogućavaju održati idealnu ravnotežu između udobnosti i visokokvalitetnih ekoloških proizvoda. TOSHIBA potiče istraživanja i razvoj u pogledu energetske učinkovitosti i čišće tehnologije, razvija proizvode koji ne samo da troše znatno manje energije nego i pomažu u održavanju kakvoće zraka kroz kućne i komercijalne sustave pročišćavanja zraka visoke tehnologije.