VRF sustavi
Rješenje za više prostorija

VRF znači „varijabilni protok radne tvari”. Svejedno koliko je velika vaša zgrada – sustav savršeno regulira protokom radne tvari, tako da se svaka unutarnja jedinica u svakom trenutku opskrbljuje točnom količinom radne tvari.

Savršeno upravljanje radnom tvari putem tehnologije IFT. Mikroprocesorska tehnologija „inteligentnog protoka” (Intelligent Flow Technology) obrađuje informacije svih senzora koje sadrži sustav, kako bi iz toga generirala optimalnu raspodjelu učina. Neovisno o položaju u zgradi, izjednačavaju se prekomjerni kapaciteti i potkapaciteti. Kontinuirano grijanje sa senzorima za neprekidno grijanje na vanjskoj jedinici otkriva čak i najmanje stvaranje leda i odmah reagira. Dok drugi uređaji tijekom postupka odleđivanja moraju pauzirati način rada za grijanje, tvrtka TOSHIBA koristi inteligentni sustav premošćivanja, kako bi način rada za grijanje nastavio raditi. Opširnije u KATALOGU

 

Dužina cjevovoda do 1000 m
Maksimalna dužina cijevnih vodova od 1000 m omogućava još fleksibilnije planiranje i instalaciju.

Visinska razlika do 90 m
Visinska razlika između vanjske jedinice i najdalje udaljene unutarnje jedinice može iznositi do 90 m. To odgovara zgradi od 25 katova.

Kompaktan dizajn
Kompaktne dimenzije osiguravaju malu potrebu za prostorom.

Fleksibilni krugovi hlađenja
Više krugova hlađenja moguće je spojiti u jedan veći sustav kako bi se njima centralno upravljalo.

Unutarnje jedinice

Zidni uređaj serije 7
KOMPAKTNI SVESTRANI UREđAJ
Kompaktna zidna jedinica za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda Mini-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Neprimjetan dizajn idealan je za ugradnju ovih vanjskih jedinica u urede, trgovine, hotele, tehničke sobe, restorane itd. Dostupna u četiri stupnja snage od 1,7 do 3,6 kW.

60x60 tanka kazeta
INOVACIJA U EURO-RASTERU
4-smjerna euro-raster kazeta za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Savršen vizualni izgled na stropnom rasteru, dostupan u šest stupnjeva snage od 1,7 do 5,6 kW.

4-smjerna standardna kazeta
KLASIK od 360°
4-smjerna standardna kazeta za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Individualna udobnost i za velike prostorije s visokom potrebom za učinom. Dostupna u deset stupnja snage od 2,8 do 16,0 kW.

2-smajerna kazeta
VELIKA RAZNOVSNOST UČINA
2-smjerna kazeta za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Savršena za dugačke, uske prostorije. Dostupna u jedanaest stupnja snage od 2,2 do 16,0 kW.

1-smjerna kazeta
JEDNOSTAVNO UMJERENO STRUJANJE ZRAKA
1-smjerna kazeta za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Savršena za dugačke, uske prostorije s velikim prozorskim frontama. Dostupna u šest stupnja snage od 2,2 do 7,1 kW.

Standardna kanalna jedinica
NEVIDLJIVI KLASIK
Standardna kanalna jedinica za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Zrak se može pri maloj brzini usmjeriti izravno preko jednog ili više ispusta zraka u prostoriju. Dostupna u jedanaest stupnja snage od 2,2 do 16,0 kW.

Tanka kanalna jedinica
ZA OGRANIČENA MJESTA
Tanka kanalna jedinica za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Jako tanak dizajn s vrhunskim vrijednostima energetske učinkovitosti. Dostupna u osam stupnjeva snage od 1,7 do 8,0 kW.

Visokotlačna kanalna jedinica
PUNOM SNAGOM
Visokotlačna kanalna jedinica za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Jedinica je najprikladnija za velike prostorije zbog visokog statičkog tlaka. Dostupna u osam stupnjeva snage od 5,6 do 28,0 kW.

Kanalna jedinica za svjež zrak
ZA PREDKONDICIONIRANJE SVJEŽIM ZRAKOM
Kanalna jedinica za svježi zrak za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda SMMS-e. Funkcija prethodnog grijanja ili hlađenja u kombinaciji s dodatnim unutarnjim jedinicama. Dostupna u tri stupnja snage od 14,0 do 28,0 kW.

Stropna jedinica
SAVRŠENI AMBIJENT
Donja stropna jedinica za kombiniranje s vanjskom jedinicom VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Elegantan dizajn sa zaobljenim rubovima i velikim lamelama za zrak za optimalno strujanje zraka. Dostupna u sedam stupnja snage od 4,5 do 16,0 kW.

Konzolna jedinica
POGODAN ZA SVAKU PROSTORIJU
Konzolna jedinica za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Manja od standardnog radijatora, no s fleksibilnim odvodom zraka i jedinstvenim efektom grijanja poda. Dostupna u pet stupnjeva snage od 2,2 do 5,6 kW.

Parapetna jedinica
INDIVIDUALNO OBLAGANJE
Parapetna jedinica bez maske za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Prikladna je za interijer te se jedinica savršeno integrira u prostoriju zahvaljujući zaštiti na licu mjesta. Dostupna u šest stupnja snage od 2,2 do 7,1 kW.

Samostojeća jedinica
UŠTEDA PROSTORA - ZA SVAKU PROSTORIJU
Samostojeća jedinica za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda Mini-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Najbolja raspodjela zraka zahvaljujući režimu rada Swing (Njihanje) – čak i pri postavljanju u kut prostorije. Dostupna u sedam stupnja snage od 4,5 do 16,0 kW.

Set za ventilaciju: upravljanje temperaturom prostora
UPRAVLJANJE TEMPERATUROM ISPUŠNOG ZRAKA
Set za ventilaciju za upravljanje temperaturom ispušnog zraka za uključivanje vanjskih izmjenjivača topline DX u sustavima za ventilaciju. Sustav zahtijeva glavne i sporedne upravljačke jedinice te najmanje jedan set ventila PMV. Za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e.

Set za ventilaciju 0-100 volti
VANJSKA KONTROLA SNAGE
Set za ventilaciju za upravljanje snagom za uključivanje vanjskih izmjenjivača topline DX u sustavima za ventilaciju. Upravlja načinom rada za grijanje ili hlađenje preko signala od 0  – 10 V regulacije ventilacije u skladu sa zahtjevima za snagom. Sustav se sastoji od upravljačke jedinice i seta ventila PMV. Za kombiniranje s vanjskom jedinicom 8 ili 10 VRF serije proizvoda SMMS-e.

VN - izmjenjivač topline
VISOKOUČINKOVITA OPSKRBA SVJEŽIM ZRAKOM
Izmjenjivač topline s križnom strujom za samostojeći rad ili za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda MiNi-SMMS-e, SMMS-e i SHRM-e. Savršena rekuperacija topline iz klimatiziranog zraka u prostoriji do 75 %. Dostupan u tri varijante: Izmjenjivač topline zrak/zrak, s registrom od 4,1 do 8,25 kW s dodatnim ovlaživačem zraka.

Modul za toplu vodu
DODATNA PRIPREMA TOPLE VODE
Uz pripremu tople vode za sustave s niskom temperaturom moguće je izrazito učinkovito zagrijavanje prostorije ili pripremanje tehnološke vode. Za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serija proizvoda SMMS-e i SHRM-e. Dostupno s dva stupnja učina 8,0 i 16,0 kW.

Modul za toplu vodu
PROIZVODNJA TOPLE VODE DO +82°C
Uz pripremu tople vode za sustave s visokom temperaturom moguće je izrazito učinkovito zagrijavanje prostorije ili pripremanje tehnološke vode. Za kombiniranje s vanjskim jedinicama VRF serije proizvoda SHRM-e. Dostupno s učinom od 14,0 kW.

Za sve proizvode i njihove mogućnosti, te opširnije informacije o proizvodoma preuzmite katalog.

Za sve ostale informacije o proizvodima, te eventualnoj ponudi molimo da nas kontaktirate.

Vanjske jedinice

VRF vanjske jedinice pokrivaju širok spektar učina i nude višestrane mogućnosti kombiniranja. Vaš stručni savjetnik rado će vam pomoći prilikom odabira odgovarajuće jedinice.

MiNi SMMS-e
2-CIJEVNI SUSTAV
Kompaktni 2-cijevni vanjske jedinice VRF za režim hlađenja i grijanja sa širokim spektrom snage. Za kombiniranje s unutarnjim jedinicama VRF, setovima za ventilaciju (upravljanje ispušnim zrakom) i izmjenjivačima topline VN.

SHRM-e
ISTOVREMENO TOPLO I HLADNO
Trostruki vodič vanjske jedinice za režim istovremenog hlađenja i grijanja sa širokim spektrom snage. Za kombiniranje s unutarnjim jedinicama VRF, setovima za ventilaciju (upravljanje ispušnim zrakom) i izmjenjivačima topline VN.

SMMS-e
2-CIJEVNI SUSTAV
2-cijevni vanjske jedinice VRF za režim hlađenja ili grijanja sa širokim spektrom snage. Za kombiniranje s unutarnjim jedinicama VRF, setovima za ventilaciju, modulima za toplu vodu i izmjenjivačima topline VN.